Mengapa Website Anda Perlu Di Index Oleh Mesin Carian?

Anda perlu mendapatkan indeks laman web anda oleh enjin carian supaya orang ramai boleh mencari anda!

Jika anda menganggap tapak anda sebagai kedai di jalan tinggi di bandar tempatan anda – Orang ramai akan berjalan melewati, melihat paparan dan hadapan kedai anda dan mungkin muncul. Walau bagaimanapun, ini tidak benar untuk web.

mengapa website perniagaan anda perlu di index oleh mesin carian

Cara internet dibuat tidak ada perkara seperti perdagangan yang lulus. Anda boleh mempunyai tapak terbaik di alam semesta. Anda boleh mempunyai produk revolusioner yang akan mengubah cara berjuta-juta orang mencari di internet. Anda boleh mempunyai mesej yang sangat penting yang perlu dibaca oleh semua orang tetapi tiada siapa yang akan datang jika mereka tidak tahu di mana ia berada.

Untuk menarik orang ramai melawat tapak anda, membaca mesej anda, untuk membeli produk anda, mereka perlu tahu di mana untuk mencari anda. Orang ramai perlu mengetahui alamat tapak web anda, URL anda atau boleh mengikuti pautan hiper ke tapak anda.

Bagaimanakah kami memberitahu orang tentang tapak anda? Dari mulut ke mulut? Ya, ini berkesan tetapi anda hanya boleh memberitahu begitu ramai orang secara bersemuka. Sekiranya anda menghantar e-mel kepada senarai orang yang baru anda beli daripada seseorang di Internet (10,000 alamat e-mel untuk $10)? Dalam satu perkataan mudah – TIDAK Ini adalah cara paling mudah untuk anda kehilangan tapak web anda, kredibiliti anda, pengehosan anda – malah e-mel dan akaun internet anda. Ini dipanggil spam.

Walaupun anda secara peribadi mungkin mendapat banyak spam dalam peti mel anda setiap hari tidak bermakna anda perlu melakukannya juga. Ia adalah sesuatu yang dilindungi oleh undang-undang. Ya, anda boleh menghadapi masalah serius jika anda spam.

Sebagai peraturan biasa – Hanya e-mel orang yang sama ada menghantar e-mel kepada anda (bukan spam) atau seseorang yang secara peribadi meminta anda menghantar maklumat jenis tertentu kepada mereka. Ia akan membuang masa menghantar seseorang e-mel tentang kereta jika mereka hanya berminat untuk mengumpul setem. Saya tahu, mungkin terdapat pengecualian kepada peraturan di mana seseorang boleh berminat dengan setem dengan kereta.

Secara statistik kebanyakan orang melawat tapak web dengan mencarinya dalam enjin carian. Perkara yang lucu ialah, walaupun seseorang mengetahui URL atau alamat laman web anda, mereka masih menaipnya ke dalam enjin carian. Hampir semua orang mempunyai sama ada enjin carian sebagai halaman utama mereka atau mereka menggunakan yang disediakan oleh pembekal internet mereka dan hampir selalu mempunyai kotak carian yang disediakan oleh enjin carian.

Mereka menaip URL anda ke dalam kotak carian dan tekan enter. Jika anda tidak disenaraikan dalam enjin carian yang mereka gunakan, dijamin salah satu pesaing anda akan menjadi.

Hanya untuk meringkaskan:

Anda perlu mendapatkan laman web anda diindeks oleh enjin carian supaya orang ramai boleh mencari anda!