3 Perkara Yang Anda Perlu Lakukan Sebelum Anda Hantar Ke Direktori Artikel

3 Perkara Yang Anda Perlu Lakukan Sebelum Anda Serahkan Kepada Direktori Artikel

Kepada semua penulis dan bukan penulis di luar sana, inilah masanya untuk mula mencungkil kembali kemahiran menulis kreatif tersebut.

Serahkan Kepada Direktori Artikel


Dengan teknologi komunikasi moden datang populariti pemasaran berasaskan maklumat, yang merupakan salah satu teknik tertua dan paling berkesan dalam mendapatkan prospek yang disasarkan ke tapak dan menukarnya menjadi pembeli.

Inilah sebab mengapa penulisan artikel, penyerahan dan penerbitan juga semakin popular.


Terdapat banyak alat yang boleh digunakan oleh orang ramai untuk membuat proses pengedaran artikel mereka dengan lebih mudah. Walaupun ini tidak ternilai dalam mendapatkan lebih banyak pendedahan kandungan, yang hanya separuh daripada cerita.


Mari kita lihat dahulu kesilapan biasa yang dilakukan oleh sesetengah orang sebelum menyerahkan kandungan mereka ke direktori artikel:

Mengelirukan sebab mempromosikan artikel dengan alasan untuk menulisnya.


Dalam penulisan artikel, terdapat tiga faedah utama mengapa anda mempromosikannya; penjenamaan, penjanaan petunjuk dan promosi, yang semuanya merupakan sebahagian daripada usaha pengoptimuman anda.


Tetapi hanya ada satu sebab mengapa anda menulis artikel, dan itu adalah untuk memberitahu khalayak anda. Jika artikel itu tidak tertumpu kepada tujuan utama dan terpenting ini, ia akan gagal mencapai tiga faedah promosi kerana tiada siapa yang akan berminat untuk membacanya.


Anda perlu memikirkan terlebih dahulu cara membuat orang membaca perkara dalam artikel anda, kemudian membuat mereka mengklik pada kotak sumber anda. Anda boleh mencapai ini dengan menghasilkan kandungan yang lebih baik.

Gagal memaksimumkan peluang promosi pemasaran artikel.


Anda mungkin sudah mengetahui bahawa artikel anda boleh membantu anda menjana pautan tambahan kembali ke tapak anda. Tetapi adakah anda tahu bahawa anda boleh mendapatkan lebih ramai pelawat dan hasil enjin carian yang lebih baik daripada artikel yang sama?


Sebut kata kunci di tempat yang strategik. Pastikan anda tidak keterlaluan. Malah ada yang menggunakan teks sauh yang juga merupakan kaedah yang berkesan. Tetapi adalah penting untuk mengetahui bahawa majoriti direktori tidak dapat menyokong ini.


Ingat itu bukan sahaja mengenai pautan kembali ke tapak anda. Sebahagian daripada prestasi yang baik dalam pemasaran artikel anda semakin diambil oleh penerbit dengan bilangan khalayak yang besar dan memperoleh keupayaan untuk memanfaatkan jenama lain kerana kualiti kerja anda. Hasil enjin carian yang lebih baik juga merupakan faedah yang hebat.


Tetapi perkara ini tidak memasukkan banyak wang ke dalam poket anda. Terdapat faktor lain yang boleh menjadikan usaha pemasaran artikel anda sebagai peluang yang boleh meningkatkan pendapatan anda. Bukan sekadar menambah bilangan pelawat ke laman web anda.


Mulakan dengan rancangan dan pastikan artikel anda akan berfungsi dengan fungsi yang anda inginkan untuk dimilikinya.

Menerbitkan kandungan yang tidak membantu pembaca anda.


Mungkin dalam proses menulis artikel, anda berfikir bahawa semua yang anda inginkan adalah pautan kembali ke laman web anda. Dan mana-mana pelawat yang boleh dijananya adalah baik.


Tahu tak? Tidak semua bank artikel dan direktori akan menerima kandungan anda secara automatik. Selalunya, mereka mempunyai beberapa garis panduan dan spesifikasi pada artikel yang mereka terima.


Anda boleh menggandakan bilangan tapak yang boleh anda serahkan dengan menulis artikel yang ingin dikongsi oleh direktori dengan orang lain. Apa yang diperlukan hanyalah satu penerbit dengan seratus ribu pembaca untuk meningkatkan potensi khalayak anda dalam sekelip mata.


Tulis artikel yang penerbit inginkan dalam penerbitan mereka jika anda mahu pemasaran artikel anda berfungsi dengan cara yang paling berkesan untuk anda. Ini juga bermakna anda perlu mematuhi garis panduan standard, semakan ejaan, menyelidik tentang topik yang baik dan juga mengupah seorang penulis untuk menghasilkan kandungan yang baik bagi pihak anda.


Pada akhirnya, semuanya adalah benar-benar pilihan di pihak anda. Anda boleh mula mendapat sedikit pendedahan daripada peningkatan pautan kembali tetapi pada tahap yang sangat asas. Atau nikmati pendedahan besar-besaran daripada sedikit masa tambahan membuat kandungan berkualiti.


Ia akan menjadi pilihan anda. Anda mungkin tidak menyedari hakikat bahawa artikel yang diserahkan pada direktori tidak dimaksudkan untuk mempunyai tahap pendedahan yang sama seperti kandungan yang sangat disasarkan yang ditujukan kepada kumpulan orang yang sempit.


Ketahui perbezaan antara kedua-dua ini dan ia pasti akan membantu anda mengetahui jenis artikel yang hendak ditulis dan dihantar.